This question is confusing because the verb "derive" comes before the plural subject, "both the northern and the southern Indian alphabets."
To understand how this works, take a simple example in which the subject comes first: "English and French both derive from Latin, which Dave studied in high school." It's easy enough to see that "English and French" is the subject and "derive" is the verb.
However, I could also have written the sentence as, "In high school, Dave studied Latin, from which derive both English and French." Sounds a little weird, but "English and French" is still the subject, it just happens to come after the verb. The sentence still has the same meaning, and the subject "English and French" still does the action in the sentence ("derive from Latin"). All we did was switch the order around a bit.
Same issue in (C). If the question writer had wanted to make life easy for you, she could have written, "Both the northern and the southern India alphabet derive from the Aramaic script," in which case it would be easy to see that "the northern and the southern India alphabet" serves as the subject. Instead, we have "...the Aramaic script from which derive both the northern and the southern India alphabets." Again, "the northern and the southern India alphabets" is the subject, but this time it follows the verb, so it's tougher to recognize.
B.得病的虫子少需要有更少的虫子吃耗子,所以文段结论成立的核心是增加其他食物能不能减少吃耗子的虫子数量。当食物充足不受限的情况下,增加其他食物可能使一部分虫子不再吃耗子;当食物受限时,增加其他食物也不能使虫子不再吃耗子,因此B可以评估结论
D.与逻辑链(增加其他食物使吃耗子的虫子减少从而得病虫子下降)无关。不管有没有别的使虫子染病的原因(成虫也会病),只要吃耗子的虫子少了,都能削弱结论,吃耗子的虫子不变或多了,都能加强结论,因此D不能评估结论
不是wood本身導致 而是整件事
跟
不是在比較年代 是在比較年代裡的動作
作者however後面那句是重點
many workers who lose their jobs to automation will need government assistance to survive
在說他們真的需要這些補貼
而a選項恰好在說 他們真的沒辦法找到工作 所以真的需要補貼
一開始看選項會覺得說 好像沒有甚麼結論句或是可以著力的點
是因為看錯重點ㄌ
等比数列公式要牢记!!
读题之重要性!!
花费5分钟,不断求解,结果读错题意,前50个偶数!!
confirmed researchers' doubts = 证实了研究人员的怀疑
convinced formerly skeptical researchers = 使之前怀疑的研究人员相信
只是一个example,作者没有表态,不能说他认为correct
restructuring and consolidation重组和集成,merging合并
inappropriate即unsuitable
earthquake 和 earthquake wave不一样啊!!!
找到了原句但是没读懂意思就选了...
B. as symptomatic,like排除
D. but it is 指代不清,而且看句意,结构应该是not ... but,不是两个并列句
E. symptomatic 不平行,排除
错选了C,没看到 as simple as when,不平行,且句意:和“当xxx时”一样简单,错误
首先,题目是要找证明S学校筹款成功率高,但不代表他们做得好,实际是削弱
因为捐过款的人更容易捐款,如果款项大多来自于【新被说服】的donator才=做得好,款项大都来自于旧donator=不好
A. 筹款人联系新donator的成功率和其他大学一样,那么证明他们并没有做得更好 √
C. 主要的款项来自于【没有联系过的】旧donator,那么和工作做得怎样 ×
DE比较:
D中overcome做定语,fell是实义动词,prompting是birds跌落的结果
E中overcome和falling都是分词做定语,因为鸟的被overcome而不是征服了pollution,主句缺少动词,错误
as 有“因为”的意思
while 表示①当...时,②转折
根据句意,应该是大公司的缩减导致了小公司的变化,二者是因果关系,有先后,不是同时发生
这道题最主要的是Although后面需要一个完整的句子,只有C有主谓宾,而D的built应该是were built, 不需要逗号隔开。
纠结c纠结半天结果发现原来是自己没看到not………
所以year,which 那里 默认是就近修饰嘛
我也觉得奇怪,我以为是逗号之后的定语从句用来修饰前面的句子
which不能修饰句子,这个和口语和非正式用法里我们常用的不一样,可以听听Ron的网课
独立主格用来修饰主语的谓语 C选项shape与with的内容相反 E选项相同