Surveys in Domorica indicate that only 10 percent of Domoricans in their twenties read a newspaper regularly, while more than half of all Domoricans over thirty read a newspaper regularly. Although Domoricans in their twenties constitute a large proportion of the population, newspaper publishers nonetheless predict that ten years from now, the percentage of Domoricans who regularly read a newspaper will probably be no lower than it is today.
Which of the following, if true, provides the strongest grounds for the newspaper publishers' prediction?
The number of Domoricans in their twenties is less than the number of Domoricans over thirty.
The number of newspapers in Domorica has been gradually increasing over the past several decades.
The proportion of Domoricans in their twenties who regularly read a newspaper has always been low.
The surveys defined a regular reader of a newspaper as someone who reads a newspaper more than twice a week.
The proportion of Domoricans who regularly read a newspaper was higher 20 years ago than it is today.
【选项C的解释】
第一句说明——现在的数据:20岁的读报少,30岁的读报多,20岁占了人口的一大部分
结论是:十年后,读报人的比例不变/增加。
选项C类似填补推理逻辑。原文中只说明了当下的数据,并没有说明随着年龄增加,读报的比例就一定会上升。选项C填补了这一逻辑,C说20岁读报的人一直很少;这也就是说现在数据的30岁这批人10年前他们读报也很少,10年后也就是现在,有超过一半的人读报了,逻辑就是:年龄增加,就会使得读报增多。
这题真的只能矮子里拔高子了,C也没有那么strong
选项C的解释】
第一句说明——现在的数据:20岁的读报少,30岁的读报多,20岁占了人口的一大部分
结论是:十年后,读报人的比例不变/增加。
选项C类似填补推理逻辑。原文中只说明了当下的数据,并没有说明随着年龄增加,读报的比例就一定会上升。选项C填补了这一逻辑,C说20岁读报的人一直很少;这也就是说现在数据的30岁这批人10年前他们读报也很少,10年后也就是现在,有超过一半的人读报了,逻辑就是:年龄增加,就会使得读报增多。
⚠️要比较的是十年后和现在,所以2个时间段都要提到
People in 20s - 10% read newspaper
People in 30s - 50% read newspaper
You might expect that since the younger generation is not reading the paper much, after some years, the % of people reading the paper will decrease. But the publishers claim that after some years, the % of people reading the paper will stay the same. How can you strengthen it?
What I think will strengthen it: People start reading the paper as they get older or something similar
Option (C) tells you that proportion of people reading the paper in their 20s has always been low. Hence, people who are right now in their 30s were also not reading the paper much when they were in their 20s. Which means that they start reading the paper at a later age. This strengthens the publishers' claim.
B, D and E are out of scope and needn't be considered at all.
As for (A), what we are interested in is the % of paper readers within each age bracket. Whether people in 20s are more or people in 30s are more doesn't matter. We need to keep the % of people reading the paper the same.
预测10年后看报的人比例和现在差不多 现在20岁人多 说明 看报比例和年龄段人数无关 C 说明了这一点 即20岁看报的比例不变与年龄段人数无关
现在:10%的二十岁左右的人读报,超过50%的三十岁左右的人读报,20岁左右的人占人口的大部分。
预测:未来读报的人的比率不会比现在低。
c说明20岁左右不读报、30岁读报是一种普适规律
cr
他假设的前提就是不同年龄段的。 读报率一直不变。要知道读报率这个东西是会随着时间可能变的
The proportion of Domoricans in their twenties who regularly read a newspaper has always been low.
C就是说现在20岁的人十年后到了30多岁开始读书然后新一批20岁左右的人还是不会读书 (The proportion of Domoricans in their twenties who regularly read a newspaper has always been low). 所以说总体来说看报纸的人的比例没有什么变化
条件:30岁以上的人比20多岁的人看报纸看的多,20岁的人占人口的很大比例
结论:十年之后,看报纸的人比例会上升
⚠️要比较的是十年后和现在,所以2个时间段都要提到
C选项:20岁的人看报率保持不变,那么10年后现在20岁的一大帮人都变成30多了,开始看报,比例会上升或者保持稳定
只有10%的二十几岁的年轻人读报纸,有超过50%的三十几岁的人读报纸。虽然年轻人占到人群比重大,但是预言从现在开始的十年,所有读报纸的Domoricans占到的比例不会比现在低。问explain
choice c, 二十几岁读报的年轻人比例一直都很低。correct, 说明现在不读报的二十几岁年轻人很有可能在接下来10年发生阅读习惯的改变
choice e, 经常读报纸的Domoricans人占到的比例在20年前要高于今天。 irrelevant
答案 has always been low. 说明只要保持目前的水平,---> will probably be no lower than it is today(呼应原文结论).
此题破题点关键在于结论句的 ten years from now, 说明十年后的情况和现在基本没有变化,这就要说明P里陈述的读书情况是一个普适性trend
C. has always been low就说明了该情况可以一直延续下去,20岁读报少和30岁读报多是一个根据年龄的固定规律。
A. 两个年龄阶段的人数对本题没有影响,要关注的是各个年龄阶段的人 读书比例 是否有变化 。
我觉得疑惑的地方在于,20岁的人读报的比例一直都很低,就说明30岁的人读报的比例就高吗?万一这批20岁的人在他们20岁的时候读报的比例很低,到了30岁的时候读报的比例还是很低呢?可能现在30岁的人读报比例高只是一个巧合呢?如果把答案改成,30岁的人读报比例一直都比较高是不是更好。
此题破题点关键在于结论句的 ten years from now, 说明十年后的情况和现在基本没有变化,这就要说明P里陈述的读书情况是一个普适性trend
C. has always been low就说明了该情况可以一直延续下去
A. 两个年龄阶段的人数对本题没有影响,要关注的是各个年龄阶段的人 读书比例 是否有变化
在10年以后的条件下A项其实没有意义,因为题目既没有表示30岁变49岁以后就不读书了,也没有说这两部分人口比例有啥变化,就是还是保持原状呗。所以相当于A是句废话,私以为题目把10年改一下,改成100年之类更好
a 违背了题干事实,其实gmat不过是洗脑让你用他的逻辑,按他的逻辑去做题,在我看来large proportion不代表30岁以上的人就不可能比20岁的人多,但没办法,答案说是什么就是什么
c 说明20岁,30岁的读报规律是有多年普遍性的
C说明预测总是正确的
虽然做对了 但是是凭感觉排除的剩下的无关选项的。
想了一下觉得是逻辑的gap是用现在这批20岁的人读报比例少,推断10年之后的读报比例。
要想加强十年之后的读报的比例不会比现在低就要说明20岁不咋读报,30岁读报的人多了是一直以来的一个社会规律,不是这一代20岁比较特例。那么就说20岁读报比例一直这么低,现在的30岁爱读报的也是从那时候过来了,人们随着年龄增长趋向于爱读报纸,所以,十年过后,这批20岁到他们的30岁时候,读报的人数也会增加,符合社会演变的规律,总体读报比例保持稳定。
A项错得太隐晦了...