For most people, the left half of the brain controls linguistic capabilities, but some people have their language centers in the right half. When a language center of the brains is damaged, for example, by a stroke, linguistic capabilities are impaired in some way. Therefore, people who have suffered a serious stroke on the left side of the brain without suffering any such impairment must have their language centers in the right half.
Which of the following is an assumption on which the reasoning in the argument above depends?
No part of a person's brain that is damaged by a stroke never recovers
Impairment of linguistic capabilities does not occur in people who have not suffered any damage to any language center of the brain.
Strokes tend to impair linguistic capabilities more severely than does any other cause of damage to language centers in the brain.
If there are language centers on the left side of the brain, any serious stroke affecting that side of the brain damages at least one of them.
It is impossible to determine which side of the brain contains a person's language centers if the person has not suffered damage to either side of the brain
PRE1:大多数人左脑控制语言。
PRE2:大脑的语言中心受S损坏时,语言能力也会损坏。
CON:左脑受S伤,语言能力没变化时,大脑的语言中心在右边。
D 两个假设可以看出,一个讲的是左脑,一个讲的是脑中的语言中心,要有附加前提建立左脑与脑中的语言中心的关系。即如果语言中心在,那么伤害大脑的中风也会伤害到他们。建立了中风---左脑---左脑语言中心---语言能力的必要关系。这样才能得出题目结论。
题目结论是左脑受损害,但语言没有损害,那么语言中枢在右脑。B选项意思是语言能力损坏不发生在大脑没有遭受破坏的这些人。D选项是如果语言中枢在左脑,那么任何严重中风会影响左脑中至少一个语言中枢。相比,D更加直接加强,B反而与结论没关系。
DE选项的纠结可以用取非则weaken 来解决。但是要注意取非是logical negation.而不是polar opposite
用取非则weaken的办法来做会发现:
D选项非后就是,If there are language centers on the left side of the brain, any serious stroke affecting that side of the brain damages none of them.
Stroke不影响语言中心,那么就压根不能推出结论
E取非:
It is possible to determine which side of the brain contains a person's languagecenters if the person has not suffered damage to either side of the brain.可能决定。这种模棱两可的答案怎么可能成为assumption。
双重否定真的绕死人了
仔细读题!! 不该错!
fact:①对大多数人来说,左边脑控制语言能力,一些人右边脑控制语言能力。②如果大脑的某一个语言中心被破坏,比如中风,语言能力就会受到损害。
因:左边脑受到严重的中风,但是语言能力没受影响
果:语言能力受右脑控制
gap:中风是不是一定会影响到大脑中控制语言能力的中心??如果不影响的话也就无法知道 语言能力在哪边了
(做题的时候太慌了选项压根读不进去)
作者关心的是stroke带来的impairment和确定center位置的关系
B.是没有被stroke的人,属于无关对象
D.任何stroke都会对center带来损害,如果不是,那么不是stroke后没反应就是center不在这边
背景:一些人的语言中心在左脑,一些人的语言中心在右脑。如果一个人的语言中心遭到损坏,那么他的语言能力会受到损害。因此,如果一个人左脑中风了,但是其语言能力没有收到损害,那么这个人的语言中心一定是在右脑。找假设?
排除可能性:即这个人语言中心可能在左脑,只不过中风没有损害其语言中心。D取非
E为啥錯?
原文范围:受到中风的people B选项超出讨论范围
前提条件
题目中的结论是,如果左脑中风而没有影响语言能力的人---前提,那么这个人就是右脑控制语言能力。所以假设应该就是,左脑的中风一定会伤害左脑或者右脑的功能,才会有右脑的事,否则左脑没坏,还关右脑什么事啊。。。这种题的假设就是应该使前提条件有意义
B选项关注的是大脑没有损坏的人会不会有失语症
原文写的是大脑损坏但是没有失语症的人
不是一个群体
B 取反后:失语症会发生在大脑没有损坏的人身上 (没有说是不是中风的原因)
D虽然看不懂,但是ABCE也太不靠谱了
D在说suffered a serious stroke就会损伤at least one side of the brain
如果不损伤,那就没法推论啦
登录 或 注册 后可以参加讨论