Although the industrial union organizations that emerged under the banner of the Congress of Industrial Organizations (CIO) in the 1930s and 1940s embraced the principles of nondiscrimination and inclusion, the role of women within unions reflected the prevailing gender ideology of the period. Elizabeth Faue's study of the labor movement in Minneapolis argues that women were marginalized by union bureaucratization and by the separation of unions from the community politics from which industrial unionism had emerged. Faue stresses the importance of women's contribution to the development of unions at the community level, contributions that made women's ultimate fate within the city's labor movement all the more poignant: as unions reached the peak of their strength in the 1940s, the community base that had made their success possible and to which women's contributions were so vital became increasingly irrelevant to unions' institutional life.
In her study of CIO industrial unions from the 1930s to the 1970s, Nancy F. Gabin also acknowledges the pervasive male domination in the unions, but maintains that women workers were able to create a political space within some unions to advance their interests as women. Gabin shows that, despite the unions' tendency to marginalize women's issues, working women's demands were a constant undercurrent within the union, and she stresses the links between the unions' women activists and the wave of feminism that emerged in the 1960s.
Which of the following can be inferred regarding the "gender ideology" mentioned in the highlighted text?
It prevented women from making significant contributions to the establishment of industrial unions.
It resulted from the marginalization of women in industrial unions.
It had a significant effect on the advancement of women's issues within industrial unions.
Its primary tenets were nondiscrimination and inclusion.
Its effects were mitigated by the growth of industrial unions.
题目分析:
题目释义:
细节题目
考点:
推断(Inference)
旨在考察我们对文章的深度理解,以及逻辑推断能力。
通过题设,直接定位到高亮词出现的地方。注意到文章的最开始部分有“although”。说明第二段其实提到的是一个转折。前半句说的是CIO包括非歧视和包含啊什么的,那么后半句的意思肯定是歧视还是存在的。
选项分析:
A选项:它阻止了女性为了建设工业工会而作出显著贡献。这个选项较易误选。其实“E”还是认同女性的贡献的,只不过由于“gender ideology”,而很难再工会中找到政治地位。
B选项:它是由于对女性的边缘化造成的。这个选项把前因和后果弄反了。是因为“gender ideology”,所以才被边缘化。
C选项:Correct. 它对于在工业工会中女性事件的进步有着很重大的影响。从文章来看,正是因为这个“gender ideology”,才会让本来视为被CIO已经消除的歧视没有彻底除掉,继而对女性在工会中的重要性产生了重要的影响。
D选项:它的主要信条是禁止歧视和包容。这是CIO的信条,由于“although”的转折关系,所以其肯定不是“gender ideology”的。
E选项:它的影响被工业工会的发展减轻了。这个选项说反了,定位在第一段最后一句“as unions reached the peak of their strength in the 1940s, the community base that had made their success possible and to which women's contributions were so vital became increasingly irrelevant to unions' institutional life.”。当工会到了最顶峰的时候,正是让女性地位谷底的时候,和工会制度生活最为无关。而随后在“N”的理论中,她也承认女性在工会中一直是“暗流”,所以无论谁的理论正确,“gender ideology”都没有被工会的发展而减轻。
性别主义的意识形态确实是prevailing的,同时很大程度上影响了女性在工业联盟中发挥的贡献;然而用prevent from有点过于极端:Faue还是提到了女性在联盟建设中起到的重要性的,所以不能用prevent from
B中的resulted from不是result in
C中的significant是中性词,可以是好的影响也可以是坏的影响
result from 是由于,,导致的
result in。才是导致了,,,发生
这里因果反了
类似于某群体只能干脏乱差的活这个现象反映了人们认为该群体低人一等的观念,那么为什么你从他们干脏乱差的活这件事里不是推断出他们受教育水平低或者人懒或者乐于奉献,而是推断人们低看了他们,因为正是人们错误的观念导致了他们目前悲惨的状态,而不是其他原因导致。
because of this ideaology, women are marginalized because their contribution are omitted in the eyes of the male-domi unions.
C。advancement of women's issues女性事业发展
B。result from不是result in
B选项:它是由于对女性的边缘化造成的。这个选项把前因和后果弄反了。是因为“gender ideology”,所以才被边缘化。
C. significant effect=impede women's participation, 不一定是好的effect
难题:文章句首Although暗示转折;考察对文章的深度理解,需要总结思考;每一个错误选项都与原文有关联,但需仔细思考是否为强制关联相关词语。
认真审题吧 although是做了转折的啊
significant effect中性词,可以是好的影响也可以是坏的影响
意识形态—导致边缘化。significant effect不是一定是positive的,不要自己脑补!
错选了B
significant effect中性词,可以是好的影响也可以是坏的影响
我以为“had a significant effect on the advancement of ”是有正面推动的意思
result from 起因于,由。。造成
因果倒置
mitigated 减缓减轻。不是限制的意思。
女性在工业联盟里的边缘化的角色反映了当时流行的性别理论
=该性别理论导致女性在工业联盟里被边缘化。
B 原文说女性在公会的地位反映了性别刻板印象,而不是导致了
C 最后一段说尽管女性被边缘化,但公会里的积极分子与女权潮有关,所以边缘化所反映的ideology会在一定程度上推动女权问题的进展
定位:Although the industrial union organizations that emerged under the banner of the Congress of Industrial Organizations (CIO) in the 1930s and 1940s embraced the principles of nondiscrimination and inclusion, the role of women within unions reflected the prevailing gender ideology of the period.
尽管工会支持反歧视和包容的原则,女性在工会内的角色反应了当时流行的性别理念-> 言下之意gender ideology是歧视和排斥的
错选A:其实“E”还是认同女性的贡献的,只不过由于“gender ideology”,而很难再工会中找到政治地位。
以为是积极影响呢