The storms most studied by climatologists have been those that are most easily understood by taking atmospheric measurements. Hurricanes and tornadoes, for example, are spatially confined, the forces that drive them are highly concentrated, and they have distinctive forms and readily quantifiable characteristics. Consequently, data about them are abundant, and their behavior is relatively well understood, although still difficult to predict.
Hurricanes and tornadoes are also studied because they are highly destructive storms, and knowledge about their behavior can help minimize injury to people and property. But other equally destructive storms have not been so thoroughly researched, perhaps because they are more difficult to study. A primary example is the northeaster, a type of coastal storm that causes significant damage along the eastern coast of North America. Northeasters, whose diffuse nature makes them difficult to categorize, are relatively weak low-pressure systems with winds that rarely acquire the strength of even the smallest hurricane. Although northeasters are perceived to be less destructive than other storms, the high waves associated with strong northeasters can cause damage comparable to that of a hurricane, because they can affect stretches of coast more than 1,500 kilometers long, whereas hurricanes typically threaten a relatively small ribbon of coastline—roughly 100 to 150 kilometers.
Which of the following can be inferred from the passage about storms that lend themselves to atmospheric measurements?
They are more likely than other storms to be studied by climatologists.
They are likely to be less highly concentrated than are other storms.
They are likely to be more difficult to predict than are other storms.
They occur less frequently along the eastern coast of North America than in other areas.
They tend to affect larger areas than do other storms.
题目分析:
题目释义:
细节题目
考点:
推断(Inference)
旨在考察我们对文章的深度理解,以及逻辑推断能力。
文中第一句提到,能简单的由大气测量而理解的风暴就是被经常研究的风暴。题目问的意思是可以被大气测量的风暴是什么样的风暴。
选项分析:
A选项:Correct. 它们比之于其它风暴更容易被气象学家研究。符合文章第一句话的意思。
B选项:它们可能不像其它风暴那样被注意。从“Hurricanes and tornadoes, for example, are spatially confined, the forces that drive them are highly concentrated”可知,它们是被高度注意的。
C选项:它们可能比其它的风暴更为难以预测。文中只提到了飓风很难预测。没有提及是否比没被研究的更加难以预测。
D选项:它们在北美东海岸出现的没有其他地方频繁。文中没有提到按地域出现几率。
E选项:它们倾向于比其它风暴影响的范围更大。东北风暴就是个反例,影响的地域比容易检测的飓风影响的地域大很多(文章的最后部分)。
lend themselves to没理解
lend themselves to 适用于,这个没get到是会理解反的。
读反了,啊呀
The storms most studied by climatologists have been those that are most easily understood by taking atmospheric measurements.
题目问的意思是可以被大气测量的风暴是什么样的风暴。storms that lend themselves to atmospheric measurements?